محسن تابان؛ آزاده پشوتنی زاده
دوره 4، شماره 6 ، شهریور 1389، ، صفحه 51-62
چکیده
هویت را میتوان به معنایی که انسانها از طریق احساسات ذهنی از وجود هر روزه خود و ارتباطات گسترده اجتماعی کسب میکنند، تعریف کرد. لازمه درک هویت هر مکانی حضور، حرکت، مکث و تأمل در ویژگیهای کالبدی، اجتماعی و کارکردی آن است که زمینه شناخت جامعی از آن مکان را فراهم میآورد. مسیرهای پیاده گردشگری دارای قابلیت بسیار در این ...
بیشتر
هویت را میتوان به معنایی که انسانها از طریق احساسات ذهنی از وجود هر روزه خود و ارتباطات گسترده اجتماعی کسب میکنند، تعریف کرد. لازمه درک هویت هر مکانی حضور، حرکت، مکث و تأمل در ویژگیهای کالبدی، اجتماعی و کارکردی آن است که زمینه شناخت جامعی از آن مکان را فراهم میآورد. مسیرهای پیاده گردشگری دارای قابلیت بسیار در این زمینهاند.
در این مقاله که از سنخ مقالات توصیفی با تکیه بر مطالعات اسنادی است، با بررسی محورهای شاخص شهری در ارتباط با دالان رودها، با توجه به مسیرهای پیاده؛ اصول حاکم بر شکلگیری آنها مورد شناسایی قرار گرفته است. این مسیرهای پیاده گردشگری در امتداد محورهای شاخص شهری، در اتصال به دالانهای بومشناسانه رودها، با ایجاد اتصال بصری و فیزیکی و لحاظ کردن ملاحظات زیست شناسانه سبب ارتقای کیفیت و خوانایی فضای شهری گشته و متضمن پایداری مکانهای شهری و هویتبخشی به محدودههای پیرامون و بالتبع کلیت شهر هستند.