کیانوش ذاکرحقیقی؛ رعنا تقدسی؛ محسن مهدوی
دوره 7، شماره 15 ، آذر 1392، ، صفحه 61-70
چکیده
اصلاح مجدد زمین ابزار هدایت نظاممند توسعه شهر است. هدف این فرایند توسعه اراضی شهری است که به طور معمول خارج از جریان رسمی تفکیک و تقسیم شدهاند و شهر نیازمند توزیع مجدد آنها مطابق با برنامههای توسعه شهری است. در این بحث، زمینههای مختلف کاربرد آن با توجه به تجارب گسترده جهانی طی دهههای اخیر بیان گردیده و الگوی پیشنهادی متناسب ...
بیشتر
اصلاح مجدد زمین ابزار هدایت نظاممند توسعه شهر است. هدف این فرایند توسعه اراضی شهری است که به طور معمول خارج از جریان رسمی تفکیک و تقسیم شدهاند و شهر نیازمند توزیع مجدد آنها مطابق با برنامههای توسعه شهری است. در این بحث، زمینههای مختلف کاربرد آن با توجه به تجارب گسترده جهانی طی دهههای اخیر بیان گردیده و الگوی پیشنهادی متناسب با استفاده از معیارهای مختلف برای ارزشگذاری زمین قبل و بعد از انجام برنامه اصلاح مجدد زمین برای شهر ورامین، مورد آزمون قرار گرفته است .
نتایج حاصل نشان میدهد با به کارگیری برنامه اصلاح مجدد زمین، میتوان اقدام به برنامهریزی و مدیریت اراضی توسعهنیافته مطابق با نیازهای شهری، شامل اصلاح چیدمان قطعات، اصلاح شبکه معابر، تأمین خدمات و زیرساختهای تأسیساتی به شیوهای علمی نمود و از طریق ایجاد جاذبههای لازم، زمینه جلب مشارکت گروههای ذینفع و تحقق طرحهای توسعه شهری را فراهم نمود.