احمدعلی نامداریان؛ علی غفاری؛ محمود قلعه نویی؛ علی سلطانی
دوره 9، شماره 22 ، مرداد 1394، ، صفحه 31-40
چکیده
نمای شهری محملی است که شهر از طریق آن متجلی می شود. مطالعه شهرهای تاریخی حکایت از وجود هماهنگی بینبافت کالبدی و اجتماعی هماهنگی و همچنین توجه به خط آسمان و جزئیات نما دارد. اما سرعت بالای تغییرات جامعهامروز مانع شکل گیری هارمونی بین بافت کالبدی و متن اجتماعی است. این مقاله با روش مطالعات کتابخانه ای- اسنادی،به بررسی عوامل مختلف بر شکل ...
بیشتر
نمای شهری محملی است که شهر از طریق آن متجلی می شود. مطالعه شهرهای تاریخی حکایت از وجود هماهنگی بینبافت کالبدی و اجتماعی هماهنگی و همچنین توجه به خط آسمان و جزئیات نما دارد. اما سرعت بالای تغییرات جامعهامروز مانع شکل گیری هارمونی بین بافت کالبدی و متن اجتماعی است. این مقاله با روش مطالعات کتابخانه ای- اسنادی،به بررسی عوامل مختلف بر شکل گیری خط آسمان شهری در دوره ها مختلف پرداخته است. در ادامه مقایسه خط آسمانشهرهای مدرن و شهرهای پیش مدرن صورت گرفته است. نتایج این بررسی نشان داد که خط آسمان شهرهای دوران مدرن(عصر سرعت و ماشین) بیشتر تحت تأثیر بنیان های اقتصادی و نیروهای سرمایه داری بوده است و در واقع در این دورانشاهد کالاشدگی خط آسمان است. بنابراین برای کاستن از آشفتگی و ناخوانایی شهرهای مدرن بایستی ضمن به رسمیتشناختن همه بنیان های شکل دهنده به شهر، نظارت لازم بر اثرگذاری آنها برخط آسمان صورت گیرد.
برهان عبدی؛ علی سلطانی؛ محمدرضا بذرگر؛ جبار امجدی
دوره 3، شماره 4 ، شهریور 1388، ، صفحه 71-82
چکیده
در پژوهشهای مرتبط با برنامهریزی و طراحی شهری و همچنین طرحهای ساماندهی مناطق غیر رسمی، سخن از مشارکت بسیار بکار رفته، با این وجود راههای موثر بر ایجاد انگیزه مشارکت در فرآیند تهیه و اجرای طرحها هنوز تا حدودی مبهم و ناکافی است. نتیجه آنکه اغلب در کشورهای در حال توسعه، علیرغم مباحث بسیار گسترده در این عرصه؛ ...
بیشتر
در پژوهشهای مرتبط با برنامهریزی و طراحی شهری و همچنین طرحهای ساماندهی مناطق غیر رسمی، سخن از مشارکت بسیار بکار رفته، با این وجود راههای موثر بر ایجاد انگیزه مشارکت در فرآیند تهیه و اجرای طرحها هنوز تا حدودی مبهم و ناکافی است. نتیجه آنکه اغلب در کشورهای در حال توسعه، علیرغم مباحث بسیار گسترده در این عرصه؛ مشارکتی شدن طرحها چندان عملی نشده است و متعاقب آن بسیاری سرمایههای مادی و معنوی بدون بازدهی مناسب در حال هزینه شدن هستند.
این مقاله درصدد است با شناخت نسبتا کامل موانع مشارکت در طرحهای ساماندهی سکونتگاههای غیر رسمی بر مبنای دیدگاههای مطرح در روانشناسی اجتماعی، روشهای مناسب در چارچوب این نظریهها را مورد بررسی قرار دهد. انتظار میرود با بهره گیری از ابزارهای موثر در جهت ایجاد انگیزه مشارکت که از بنیادیترین ابعاد اجتماعی توسعه میباشد و متأسفانه کمتر ملحوظ گردیده، راه برای حضور فعال ساکنان در ارتقاء سکونتگاه خود هموار گردد.