طراحی شهری
فاطمه درخشان؛ اسلام کرمی؛ الهام سرکردهیی
چکیده
TOD بهعنوان راهبردی برای تسکین پراکندهرویی و توسعه پایدار، توجه بسیاری را جلب کرده و دستیابی به TOD تا زمانی که برنامهریزیها و توسعههای شهری بر مبنای حرکت اتومبیل تهیه و اجرا گردند، امکانپذیر نخواهد بود. در این پژوهش جهت دستیابی به الگوی TOD در شهر بسطام از روش توصیفی تحلیلی استفاده شده است، همچنین در بخش گردآوری اطلاعات با استفاده ...
بیشتر
TOD بهعنوان راهبردی برای تسکین پراکندهرویی و توسعه پایدار، توجه بسیاری را جلب کرده و دستیابی به TOD تا زمانی که برنامهریزیها و توسعههای شهری بر مبنای حرکت اتومبیل تهیه و اجرا گردند، امکانپذیر نخواهد بود. در این پژوهش جهت دستیابی به الگوی TOD در شهر بسطام از روش توصیفی تحلیلی استفاده شده است، همچنین در بخش گردآوری اطلاعات با استفاده از روش کتابخانهای و میدانی به بررسی مبانی نظری پژوهش پرداخته شده است، سپس معیارها بر اساس نظریۀ TOD مشخص و بهمنظور اولویتبندی اصول TOD در شهر بسطام از رویکرد AHP استفاده شده است. با توجه به اطلاعات بهدستآمده، اصل اختلاط با وزن ۲۹۹/۰ دارای اولویت اول جهت بهبود شرایط شهر بسطام است و بعد از آن به ترتیب اصل نفوذپذیری، دوچرخه مداری، تغییر عملکرد، حملونقل عمومی، پیاده مداری، تعدیل تراکم و اصل یکپارچگی در اولویتهای بعدی میباشند.
خشایار کاشانی جو؛ سید مجید مفیدی شمیرانی
دوره 3، شماره 4 ، شهریور 1388، ، صفحه 3-14
چکیده
حمل و نقل همواره یکی از مهمترین عوامل اثرگذار بر ساختار شهرها بوده است. اما بویژه در یک سده اخیر با گسترش انواع وسایل نقلیه موتوری و تغییرات فزاینده جمعیتی به یکی از اصلی ترین مشکلات شهرنشینی بدل گردیده است. رویکردهای نظری به حمل و نقل درون شهری نیز طی دورههای زمانی مختلف از روندی متفاوت برخوردار بوده است. پژوهش ...
بیشتر
حمل و نقل همواره یکی از مهمترین عوامل اثرگذار بر ساختار شهرها بوده است. اما بویژه در یک سده اخیر با گسترش انواع وسایل نقلیه موتوری و تغییرات فزاینده جمعیتی به یکی از اصلی ترین مشکلات شهرنشینی بدل گردیده است. رویکردهای نظری به حمل و نقل درون شهری نیز طی دورههای زمانی مختلف از روندی متفاوت برخوردار بوده است. پژوهش حاضر، بررسی روند تحول نظریههای مرتبط با حمل و نقل درون شهری است که با مطالعه اسنادی و با استفاده از جدیدترین و معتبرترین منابع انجام گرفته است و بر مبنای مشابهت های موجود، ایدههای نظری حمل و نقل درون شهری در سه دوره زمانی دسته بندی گردید.
نتایج حاصل از مطالعه نشان میدهد در قرن گذشته یک تغییر جهتگیری کلی از حمل و نقل خودرو مدار به سمت گسترش شبکه های حمل و نقل همگانی و توسعه در نواحی پیرامونی آنها به وجود آمده است.